Spring naar inhoud

Amazona krijtverf, Amazona Colourwax, Amazona Kalkwas nu in the Shabby Shed

november 15, 2012

Breng de juiste sfeer in uw interieur met de ecologische verf van Amazona.

De keuze van de verf is bepalend voor de juiste sfeer in uw interieur. De kleur en de uitstraling van de kleur en de vele nuanceverschillen die allemaal een ander effect geven in uw huis

De uitstraling van de kleur wordt immers bepaald door de manier van pigmenteren. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Er zijn veel nuanceverschillen die elk een duidelijk ander effect geven eenmaal toegepast op grote muren. Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten.

Uiteraard is ook de reflectie van het licht van invloed. Amazona krijtverf is gemaakt op een natuurlijke – minerale – , ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Daardoor kun je met zwaardere kleuren werken wat sfeerversterkend werkt. De kleuren zijn warm rustig en geven een comfortabel gevoel.

 100% ecologische verf, geen oplosmiddel, natuurlijke bindmiddelen en pigmenten, dus volledig biologisch afbreekbaar.

 Kalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.
Amazona Kalkwas, ofwel limingwax, is een ambachtelijk product uit natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kan de kalkwas het best gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.
Het resultaat levert een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.

Colourwax is een nieuwe gekleurde vaste was. Met deze unieke Colourwax geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen, over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Blauwgrijs, Chocolade, Denim en Brique en Lever. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Gebruiksaanwijzing

Op onbehandeld hout
Breng de Colourwax met fijne staalwol aan en wrijf de was goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het na met kleurloze boenwas. Wrijf het geheel na met een zachte doek. Voor 6-8m2.
Onderhouden met een kleurloze boenwas.

* In combinatie met krijtverf
Verf het onbehandelde hout met de krijtverf. Laat minimaal 1 uur drogen. Verf het oppervlak nogmaals met krijtverf en laat het nu minimaal twee uur drogen.
Breng nu de Colourwax voorzichtig aan op verschillende plekken en wrijf de was uit met staalwol. Breng voor een heftiger effect meer Colourwax aan. Laat het geheel een uurtje drogen en wrijf het na met een zachte doek.
Nabehandelen en onderhouden met kleurloze boenwas.

* In combinatie met Amazona Kalkwas
Deze ambachtelijke kalkwas geeft een gebleekt, verweerd effect aan hout. U kunt de Amazona Kalkwas toepassen op onbehandeld hout, over beits, boenwas, krijtverf of in combinatie met Amazona Colourwax.
Trek handschoenen aan en breng de kalkwas met staalwol op het hout aan. Wrijf het goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het oppervlak na met een beetje Amazona Kwaliteitsboenwas of Amazona Colourwax. Wrijf het geheel na met een zachte doek.
U kunt ook eerst de Colourwax aanbrengen en daarna de witter kalkwas.
Maak eventueel wat proefstukjes zodat u kunt bekijken welk effect u het mooist vindt.

Alle artikelen zijn te bestellen via Internet op te koop in de winkel !

 

The Shabby Shed website

Wil je meer weten over The Shabby Shed ga naar Facebook

Wil je mijn hobby volgen en hou je van mooie foto’s dat kan, je kan me volgen op Pinterest.

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: